Narupallo lenkillä halkaisija 5cm Näytä suurempana

Narupallo lenkillä halkaisija 5cm

Narupallo, joka lenkin ansiosta sopii niin pitkälle heittämiseen kuin vetoleikkiin koiran kanssa. Erinomainen koiran palkitsemiseen treenatessa niin tokoa kuin agilityakin.

Tuotetta ei ole varastossa

Pallon halkaisija 5cm.

Vinkki:

Kilpailutottelevaisuudessa yksi arvostelukriteeri on suorituksen nopeus. Jos nopeus ei ole koiraa opetettaessa alusta pitäen mukana yhtenä kriteerinä (ennen määrän, keston, etäisyyden tms. lisäämistä), on iso riski, että toistoja ehtii tulemaan liian paljon ennen kuin oikea tunnetila otetaan mukaan. Tutkimuksissa on osoitettu, että solutasolla aivoissa mantelitumake (aivojen tunnekeskus) ja hippokampus (liittyy muistin tallentamiseen ja oppimiseen) ovat kiinteässä vuorovaikutuksessa. Oppimistapahtumassa myös oppimisen aikana vaikuttanut tunnetila yhdistyy samaan muistiketjuun. Jos tietyt tunteisiin liittyvät aivojen osat ovat muistijäljen syntymishetkellä aktiivisia, ovat ne aktiivisia myöhemminkin muun muistiketjun mukana. Aivot ehtivät muodostaa tehtävän suorittamisesta ”tavan”, jos nopeutta ei ota mukaan riittävän aikaisin. Koirat pystyvät jonkin verran muuttamaan mielentilaansa siinä suhteessa, miten ne tehtävänsä tekevät. Nopeuden voi siis ottaa oppimisessa kriteeriksi myöhemminkin, mutta yksinkertaisinta on etukäteen opettaa koiralle jokin merkki tai maneeri, joka saa sen tuntemaan toisin kuin se muuten tuntisi tai ennen koulutuksen aloittamista huolehtia siitä, että koira on siinä tunnetilassa, jossa sen myöhemminkin halutaan olevan. Täten nopeuden suhteen koiran tulisi olla opetettaessa sellaisessa mielentilassa, jossa se on nopea, jolloin oppimisen yhteydessä aivot tallettavat tämän tunnetilan liikkeeseen liittyen ja liikkeeseen liittyy nopeus automaattisesti. Myöhemmin nopeutta voidaan lisätä sillä, että esim. palkitaan vain todella nopeat suoritukset. Sama koskee muita haluttuja tunnetiloja – rauhallisuus, iloisuus, passivisuus, kiihtymys jne. Koiran viretilaa voi nostaa siis myös niin, että koiralle opetetaan jokin haluttu sana innostukseen. Esim. mennään ja heti aletaan leikkiä koiran kanssa, jolloin mennään alkaa laukaista koirassa innostuneen tunnetilan. Vähän sama, kuin sanoo lapselle HopLop.

Narupallo lenkillä halkaisija 5cm