Metallinoutokapula, pieni 80g Näytä suurempana

Metallinoutokapula, pieni 80g

Uusi tuote

Alumiininen metallinoutokapula tokoon. Pienen metallinoutokapulan paino on noin 80g ja laippojen koko on noin 6cm x 6cm. Kapulan päiden hitsaukset on viimeistelty hyvin.

Tiedot

Tuotetta ei ole varastossa

22.50EUR sis. alv

Lisää toivelistaan

Klikkaa logoa - näet maksutavat
Klikkaa logoa - näet maksutavat

Lisätiedot

Alumiininen metallinoutokapula tokoon. Pienen metallinoutokapulan paino on noin 80g ja laippojen koko on noin 6cm x 6cm. Kapulan päiden hitsaukset on viimeistelty hyvin.

Koiran yleisimmin tekemiä virheitä noudossa
Myyrähyppy

Koira tekee tämän saalistaakseen kapulan. Tähän auttaa mm. erikseen tehdyt nostoharjoitukset, pitämisharjoitukset ja kutsunoudot. Vientinoutoja kannattaa tällaisen koiran kanssa tehdä heittämisen sijaan. Kapulan kiertoharjoitukset. Jos ei mikään muu auta laittaa harjoituksissa esteen kapulan eteen – ei voi saalistaa ja kapulan seinää vasten – joutuu jarruttamaan. Voi myös kokeilla laittaa makupalan ennen kapulaa, jotta syö sen ja sitten vasta kapulalle. Ei päästetä koiraa noutamaan liian kovassa vietissä.

Yli-innokkuus ja vinkuminen

Tähän auttaa rauhalliset noutoharjoitukset. Koira ei pääse noutamaan ennen kun on rauhassa. Jos ei rauhoitu ei pääse noutamaan. (Odottaminen erikseen kuntoon). Ei innosteta ennen noutoa. Paljon kantamisharjoituksia ja pitämisharjoituksia, kutsunoutoja ja eri mittaisia noutoja. Jos vinkuu, noutoon pääsee vasta kun on hetken hiljaa.

Hidas palautusvauhti

Koiraa on saatettu painostaa opetuksessa, jolloin tehdään itseluottamusharjoituksia ja kerrotaan, että saa noutaa. Ei ole harjoiteltu luovuttamista. Vain vähän toistoja ja helppoja harjoituksia, kantamisia ja nostamisia kehutaan kun kantaa esinettä.  Juostaan karkuun esinettä palauttavaa koiraa. Ei kumarruta ylle koiran luovuttaessa esinettä. Jos aina korjattu asentoa, harjoitellaan niitä erikseen.

Toinen vaihtoehto on, ettei halua palauttaa koska saalis on jo suussa. Tällöin harjoitellaan kapulan kanssa luoksetuloa superpalkalla (parempi palkka ohjaajalla kuin kapula esim. ruokakuppi.) Juostaan karkuun. Älä juokse koiran perään.

Pureskelu

Jos pureskelu tapahtuu ohjaajan lähellä, voi olla että koira ottaa painetta ohjaajasta. Tällöin kehutaan kun pitää hyvin – ei moitita, jos pudottaa. Anna koiralle aikaa. Palataan treeneissä taaksepäin.

Jos alkaa pureksia jatkuvasti, on pureskeluun jätetty reagoimatta/ei ole tiedetty , mitä tehdä ja tästä on tullut tapa. Auttaa, jos koiralle antaa pureskeltavaa ennen treenejä. Aloitetaan pitämistreenit uudelleen samoin tehdään kantamistreenejä.

Jos pureskelee, koska ei pidä kunnolla kiinni – treenejä epätasaisessa maastossa, hyppyjen ja esteiden yli.

Jos saalistaa/tapaa esinettä treenit alusta pitämisen kautta.

Pudottelu

Koira voi ottaa ohjaajasta painetta ja siksi pudottaa liian aikaisin. – Ei painosteta koiraa, helpommat treenit, pito ja kantamisharjoituksia.

Ennakoi palkkiota ja pudottaa siksi. Palkkaa ei tule ennen kuin kapulan on antanut käteen saakka. Lähdetään liikkeelle ennen kuin pudottaa – joutuu tulemaan ohjaajan luo saakka. Nostamisharjoituksia ja palautuksia läheltä.

Voi myös pudottaa, koska ei ole kunnolla opetettu käsien siirtoa pois ja takaisin kapulasta, jolloin ennakoi irrottamista – pitämisharjoituksia. Noutoja lyhyeltä matkalta.

Voi myös olla, että irrotusharjoituksia on koiran kanssa liikaa. Otetaan koira luovutuspaikkaan, mutta ei otetakaan kapulaa vaan lähdetään karkuun  - alkaa pitää.

Nouto ei kiinnosta

Voi olla, että koiraa on kielletty kantamasta esineitä. Käytä eri käskyä ei kiellettyjen esineiden kanssa esim. jätä ja eri käskyä noudon kanssa.

Koiraa ei ehkä myöskään ole onnistuttu motivoimaan oikein – tähän auttaa helpommat harjoitukset, parempi palkkio koiralle, lyhyet treenit.

Jos koira ei halua noutaa epämiellyttävien kokemusten takia (pakkonouto tms.), käytetään naksutinta apuna – saadaan koira aktiiviseksi. Yritetään muuttaa koiran mielikuvaa noudosta positiiviseksi.

Ei irrota

Esine voi olla koiran mielestä liian mieluisa ja siksi ei halua sitä antaa. Käytä ei niin mieleisiä esineitä noudossa. Vaihda esine toiseen samanlaiseen tai namiin. Tee paljon noutoja, jotta saa purkaa intoaan. Voit jopa laittaa kasan, josta saa yksitellen tuoda. Voit myös antaa esineen takaisin irrotuksen ja namin jälkeen – ei pelkää menettävänsä kapulaa.

Opetetaan erikseen irtikäskyä. Ei aleta taistella koiran kanssa esineestä. Jos ei irrota, lähde pois – pidä esineesi. Kokeile hetken kuluttua uudelleen.

Hidas nouto

Hidas nouto voi johtua painostavasta ohjaajasta tai puuttuvasta motivaatiosta. Jos esine inhottaa koiraa, yritetään tehdä siitä mukavampi esim. saalisnoudon kautta. Otetaan noutoa mukavien asioiden yhteydessä ja vain kerran kerrallaan. Ei painosteta koiraa. Voidaan juosta karkuun koiran hakiessa esineen. Voidaan vahvistaa kivoilla esineillä ensin noutoa ja vasta sitten kapulalla. Koiraa voi myös innostaa ennen noutoa leikittämällä. Vähemmän odotusharjoituksia ennen noutoa.  Huijataan, että aiotaan varastaa kapula.  Harjoitellaan jättönoutoja.

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Metallinoutokapula, pieni 80g

Metallinoutokapula, pieni 80g

Alumiininen metallinoutokapula tokoon. Pienen metallinoutokapulan paino on noin 80g ja laippojen koko on noin 6cm x 6cm. Kapulan päiden hitsaukset on viimeistelty hyvin.