Noutokapula, puinen 650g Näytä suurempana

Noutokapula, puinen 650g

Uusi tuote

Sorvattu puinen noutokapula 650g.

Tiedot

Huom: Viimeinen tuote varastossa!

18.10EUR sis. alv

Lisää toivelistaan

Klikkaa logoa - näet maksutavat
Klikkaa logoa - näet maksutavat

Lisätiedot

Sorvattu puinen noutokapula 650g.

Noudon ihannesuorituksessa koira malttaa odottaa perusasennossa. Käskyn saatuaan juoksee ripeästi esineelle, ottaa sen aikailematta ja esineellä leikkimättä ja sitä pureksimatta - kuitenkin kapulan tiiviisti suussaan pitäen - palauttaa ripeästi ohjaajalle.  Lopuksi koira luovuttaa esineen mielellään ohjaajalle ja jos luovuttaa esineen ohjaajan edessä ripeästi siirtyy ohjaajan sivulle.

Yleistä noudosta:

Nouto tulee ensimmäisen kerran tottelevaisuuskokeiden alokasluokassa kapulan pitona.  Palveluskoirakokeissa nouto on heti alokasluokassa ja tämän jälkeen lähes samanlaisena jokaisessa luokassa. Palveluskoirakokeissa noudot ovat tasamaanouto, hyppynouto ja A-estenouto, jota ei tottelevaisuuskokeissa ole. Lisäksi palveluskoirapuolella, lajista riippumatta kuuluu jokaiseen luokkaan esineruutu

Noutoon kuuluu osina:

  • alkuasento: sivulletulo ja odottaminen ohjaajan vieressä perusasennossa,
  • varsinainen nouto-osuus: esineelle lähettäminen, esineen ottaminen ja esineen kantaminen
  • Loppuosa: esineen luovutus (joko ohjaajan edessä, PK-puolella edessä tai sivulla), ja sivulletulo jos luovuttaa esineen ohjaajan edessä.


Tottelevaisuuskokeissa nouto tulee useissa eri liikkeissä, joten sen opetukseen kannattaa panostaa kunnolla

       Jos kaikki noudot epäonnistuvat erikoisvoittajaluokassa, ei koiralla enää mahdollisuutta ykköstulokseen.

Palveluskoirakokeissa koiralla ei noutojen epäonnistuttua myöskään käytännössä mahdollisuutta saada ykköstulosta eli koulutustunnusta, koska raja on 70p ja noudoista voi saada 40p/100p 

Tottelevaisuuskokeissa koira  voi luovuttaa esineen joko ohjaajan edessä tai sivulla. Palveluskoirakokeisiin mielivän kannattaa opettaa koira luovuttamaan myös esine edessään. Koiran voi opettaa luovuttamaan kapulan eri käskyllä niin edessä kuin sivulla.

 

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Noutokapula, puinen 650g

Noutokapula, puinen 650g

Sorvattu puinen noutokapula 650g.