Näytä suurempana

Noutokapula, puinen 400g

Uusi tuote

Noutokapula 400g, puinen sorvattu. Tokokokeisiin ja noudon harjoitteluun.

Tiedot

Varastossa

15.90EUR sis. alv

Lisää toivelistaan

Klikkaa logoa - näet maksutavat
Klikkaa logoa - näet maksutavat

Lisätiedot

Noutokapula 400g, puinen sorvattu.

Erillisiä kohteita noudon opetuksessa

Luoksetulo

Harjoittele omana harjoituksenaan.

Sivulla olo ja paikalla pysyminen

Harjoittele omana harjoituksenaan. Heittele kapulaa – älä lähetä noutamaan vaan palkkaa odottamisesta.

Kapulan ottaminen

Ohjaa koiraa aluksi kapulalle suorassa niin, että oppii aluksi ottamaan keskeltä kiinni – ei laipoista. Toisin sanoen koira esineen toiselle puolelle ja itse toiselle puolelle

Kapulan kiertäminen

·         Tämä tapahtuu ottamalla koira sivulle ja laittamalla kapula ohjaajan eteen noin metrin päähän. Samalla, kun sanot ’tuo’, siirrät koiran puoleisen jalan kapulan viereen esteeksi niin, että koira joutuu kapulan ulkopuolelle. Juuri kun on kiertämässä kehu  ja palkka.

·         Toinen tapa on laittaa kapula ohjaajan oikealle sivulle ja kun koiralle sanoo ’tuo’ siirtyy samalla alta pois peruuttaen. Kun kiertää kehu  ja palkka

·         Matkan pidentämiseen voi kapulan viereen laittaa esteen jonka koira kiertää. Kun kiertää kehu ja palkka.  Riittävästi toistoja!

Ryntäävälle ja löyhästi pitävälle

Jos kovin kapulalle ryntäävä tai ottaa liian löysästi kiinni kapulasta eikä tunnu kierrosta olevan apua ryntäyksen poistamiseen voi opettaa koiran ns. takapainoiseksi ottaessaan kapulan. Tämä onnistuu niin, että avustaja pitää kapulaa ja koira joutuu taistelemaan saadakseen sen. Avustaja ei siis heti luovutakaan kapulaa koiralle vaan koira joutuu vetämään (siirtää painoa takaosalleen). Kapulan voi vaihtoehtoisesti laittaa kiinni kevyeen naruun ja koira joutuu nykäisemään irti sen saadakseen.

Kapulan nostamisia maasta

Ota koira sivulle tai eteen sopivaan luovutuskohtaan istumaan ja laske kapula koiran eteen. Koira nostaa kapulan sinulle ’tuo’ käskyllä. Tämä auttaa ohjaajaan törmäileviä koiria rauhallisempaan luovutukseen. Hiljalleen harjoitusta kauempaa ohjaajasta.

Jos koira ei osaa kunnolla nostaa, laske kapulaa kerta kerralta alemmaksi, jotta oppii.

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Noutokapula, puinen 400g

Noutokapula, puinen 400g

Noutokapula 400g, puinen sorvattu. Tokokokeisiin ja noudon harjoitteluun.