Kosketuskeppi, teleskooppivarsi Näytä suurempana

Kosketuskeppi, teleskooppivarsi

Tyylikäs telesooppivartinen kosketuskeppi. Päissä olevien pallojen värit vaihtelevat.

Kosketuskeppiä käytetään naksutinkoulutuksen apuvälineenä. Koira opetetaan koskemaan palloon nenällään ja seuraamaan sitä. Näin keppi toimii 'jatkokätenä' ja on huomattavasti helpompi häivyttää kuin esim. namikäsi.

Loistava apu esim. seuraamisen opettamisessa tai pienten koirien koulutuksessa.

Vinkki:
Vilkkaan koiran kouluttajan tulee olla maltillinen ja rauhallinen, mutta lisäksi todella nopea ja kärsivällinen. Olennaista tällaiselle koiralle on opettaa rauhoittumista ja paikalla olo tilanteessa kuin tilanteessa. Myös hyvästä katsekontaktin ottamisesta (koira katsoo ohjaajaa) on hyötyä ja tätä kannattaa harjoitella myös jo hyvin nuoresta. Kääntöpuolena tällaiselle koiralle saa opetettua näyttävää tottelevaisuutta, koska sopivan vilkas koira reagoi nopeasti käskyihin.

Kosketuskeppi, teleskooppivarsi