Jälkiliina 10m, nylon oranssi Näytä suurempana

Jälkiliina 20m, nylon

Uusi tuote

Nyloninen jälkiliina näkyy värinsä puolesta varmasti! Liina on 2cm leveä ja 20m pitkä, liinan päässä on kahva. Kuivuu nopeasti ja helppo pitää puhtaana.
Hyvä tuote myös koirille, joita vasta opetetaan tulemaan luokse.

Tiedot

15.00EUR sis. alv

Lisää toivelistaan

Klikkaa logoa - näet maksutavat
Klikkaa logoa - näet maksutavat

Lisätiedot

Mihin jäljestäminen perustuu?

Kävellessämme maastossa maan pinta rikkoutuu, aluskasvillisuus rikkoutuu ja jätämme itsestämme hajumolekyylejä matkan varrelle. Jälkikoira paikallistaa tuon maanpinnan rikkoutuneen ominaishajun ja seuraa tätä hajuvanaa. Hyvin koulutettu koira kykenee seuraamaan jälkeä, vaikka jälki kulkee siksakkia, sisältää  työskentelyä vaikeuttavia teräviä kulmia tai ylittäisi teitä ja ojia. Hyvin koulutettua koiraa ei myöskään häiritse, vaikka jäljen varrelta löytyisi erilaisia häiriötekijöitä; vieraita ihmisiä tai metsän eläin olisi juuri kävellyt  jäljen yli.

Sopivissa olosuhteissa koira kykenee seuraamaan hyvinkin vanhaa jälkeä. Epäedullisissa olosuhteissa, kuten esimerkiksi kallolla, rankkasateen sattuessa  jäljen säilyminen saattaa kestää ainoastaan muutamia kymmeniä minuutteja. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että ainoastaan jatkuva harjoittelu erilaisissa olosuhteissa antaa parhaan mahdollisen tuloksen.

Ihmisen nenän hajupinta-ala on noin viisi neliösenttiä ja hajusoluja noin 5 miljoonaa , kun taas saksanpaimenkoiran noin 150 neliösenttiä ja siinä hajusoluja noin 220 miljoonaa.   Tästä syystä koira paitsi haistaa paremminkuin ihminen, mutta myös kykenee erittelemään hajuja paremmin. Aivan kuin meillä on kyky eritellä värejä ja sävyjä. Koiran hajuaistiin vaikuttaa myös se, kuinka nälkäinen koira on.  Nälkäisenä koiran on arvioitu haistavan noin kolme kertaa paremmin kuin kylläisenä. Samahan ilmiö on havaittavissa ihmisellä. Nälkäisenä pitsapaikka tai leipomo tuoksuu kauemmas, dieetillä kaikki tuoksut voimistuvat.

Jäljen seuraamiseen vaikuttaa mm. millaisella maapohjalla on kuljettu, onko  maa kosteaa vai kuivaa, onko reitillä voimakkaasti tuoksuvia kasveja, porottaako aurinko... Tihkusade ei haittaa, mutta kaatosade sen sijaan saattaa huuhtoa hajun jo hyvinkin lyhyessä ajassa pois ja tuuli taas saattaa siirtää jäljen hajun alkuperäiseltä paikaltaan.

Jäljen opettamisessa tavoite on, että koira ja ohjaaja muodostavat yhdessä toimivan parivaljakon, jossa koira yksin jäljestää, kun taas ohjaaja rajoittaa auttamisensa koiran liikkumisen helpottamiseen.

Eräs koulutuksen vaikeimmista asioista onkin oppia luottamaan koiraan kaikissa tilanteissa. Toinen haaste on, ettei itse yritä miettiä jo valmiiksi, missä jälki kulkee. Kolmas asia, johon kannattaa alusta saakka kiinnittää huomiota on koiran elekieli jäljellä. Koiraa tulisi oppia lukemaan, mutta yhtä tärkeää on oppia luottamaan koiran nenään - se on aina omaa parempi.

Jäljestäminen on koiralle luonnollista puuhaa! Ison osan ajastaan koira luonnossa ollessaan etsii ruokaa. Siksi jäljestäminen on koiralle myös rentouttavaa puuhaa.

Arviot

Ei arvosteluja tällä hetkellä.

Kirjoita arvio

Jälkiliina 20m, nylon

Jälkiliina 20m, nylon

Nyloninen jälkiliina näkyy värinsä puolesta varmasti! Liina on 2cm leveä ja 20m pitkä, liinan päässä on kahva. Kuivuu nopeasti ja helppo pitää puhtaana.
Hyvä tuote myös koirille, joita vasta opetetaan tulemaan luokse.