Puupurkki makupalakololla jäljen opettamiseen Näytä suurempana

Puupurkki makupalakololla jäljen opettamiseen

Purkki koiran jälkikoulutukseen esineilmaisun opettamiseen

Huom: Viimeinen tuote varastossa!

Puupurkin koko 10x5cm, korkeus 2cm, reiän halkaisija 3,5cm
Tänne voi laittaa koiralle namia.

Koulutusvinkki:
Ota koira mukaasi jäljelle aina nälkäisenä. Näin koiran työskentelymotivaatio on suurempi ja hajuaisti tutkimusten mukaan 3 kertaa parempi kuin kylläisellä koiralla. (kaikkihan dieetillä olleet tietävät, kuinka sellaisetkin ruuat tuoksuvat kaupassa, jota muuten ei haistaisikaan)

PK-jälki (kansallinen)

Jälkikoe on kaikista palveluskoirakoemuodoista ehdottomasti suosituin. Palveluskoirakokeissa koira jäljestää ohjaajansa kanssa kahdestaan vieraan ihmisen tekemää jälkeä.

Jäljen pituus on 1 luokassa 500 metriä ja se on tehty noin tuntia ennen kuin koira pääsee sitä jäljestämään, 2-luokassa jälki on kilometrin mittainen ja se on iältään noin 1,5 tuntia. 3-luokassa Pituus on 1500 metriä ja se on noin kaksi tuntia aiemmin tehty.

Ennen jäljen ajamista koiran tulee etsiä jäljen alku luokittain  30 - 50 metriä pitkältä suoralta linjalta, jonka yli jostain kohdasta jäljen tekijä on kävellyt. Kokeessa koiranohjaaja ei tiedä, mistä kohtaa jälki kulkee linjan poikki tai mihin suuntaan jäljentekijä on kävellyt. Jos koira ei jälkeä löydä ja lähde sitä ajamaan päättyy koe tähän. Tuomari arvostelee tuon etsimisen ja jäljelle lähdön, mutta sen jälkeen pisteet tulevat jäljen tekijän reitilleen jättämien jälkiesineiden mukaan. Noita esineitä on luokasta riippumatta 6 kpl ja ne ovat käytännössä noin 10cm pitkiä ja 2cm paksuja oksan paloja joihin on merkitty radan tunnus. Koska nuo esineet ovat huomaamattomia, koiran tulee oppia joko ilmaisemaan ne esimerkiksi menemällä maahan tai tuomalla ohjaajalle. Aikaa jäljen ajamiseen ja jälkiesineiden ilmaisemiseen on 1-luokassa 20, 2-luokassa 30 ja 3 luokassa 40 minuuttia, jolloin ne tulee luovuttaa tuomarille tai toimihenkilölle.

Myös jälkikokeeseen kuuluu esine-etsintä ja tottelevaisuusosuus.  Jälkikokeen koulutustunnukset ovat JK1, JK2 ja JK3. Kolme kertaa JK3 koulutustunnuksen ykköstuloksella saanut koira saa käyttövalion arvosanan. Ykköstuloksen saadakseen koiran yhteispisteiden tulee olla vähintään 270p./300p.

Pisteiden jakautuminen jälkikokeessa:

• ·         Maasto max. 170p, josta jäljen etsiminen max. 40p esineet max. 130p
  • ·         Esineruutu max. 30p
  • ·         Tottelevaisuusosuus max 100p.

Puupurkki makupalakololla jäljen opettamiseen